Skip to content

kost-livskraft.se

Menu
  • OM MIG
  • MINA TJÄNSTER
    • Föreläsningar
    • KOSTRÅDGIVNING
      • KOSTRÅDGIVNING – STOR
      • KOSTRÅDGIVNING – MELLAN
      • KOSTRÅDGIVNING – MINI
      • KOSTRÅDGIVNING – IDROTTARE
    • HÄLSOSAM MAT FÖR HELA FAMILJEN
    • LÖPCOACHING OCH PERSONLIG TRÄNING
  • Recept
    • FRUKOST/MELLANMÅL
    • LUNCH/MIDDAG
    • EFTERRÄTT/FIKA
  • TIPS OCH INSPIRATION
  • KONTAKTA MIG
  • AKTUELLT

CHICKENNUGGETS MED DIPPSÅS

Hemmagjorda chickennuggets är en helt annan sak än färdigköpta. Supergoda som serveras med dippsås och förslagsvis med klyftpotatis.

FÖRBEREDELSER: 20 MINUTER – TILLAGNING: 20 MINUTER

4 PORTIONER

INGREDIENSER:

3-4 kycklingfiléer (ca 500 g)

3-3,5 dl mandelmjöl

1 tsk salt

1/2 chilipulver

1/2 tsk vitlökspulver

2 ägg

DIPPSÅS:

1 dl ketchup eller chilisås

1 msk vitvinsvinäger

2 msk flytande honung

1 tsk curry

En nypa salt

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda mandelmjöl och kryddorna, denna kryddblandning är ganska mild, så vill du ha starkare, dubbla kryddningen.
  3. Blanda sedan ihop äggen i en separat skål.
  4. Klä en ugnsplåt med bakplåtspapper och häll på olivolja ovanpå.
  5. Skär kycklingfiléerna i nuggetsbitar och doppa dem i äggblandningen. Låt rinna av innan du täcker dem med mandelblandningen.
  6. Lägg på plåten och repetera tills alla nuggets är färdiga.
  7. Sätt in i ugnen i ca 10 minuter. Ta sedan ut och vänd nuggetsen försiktigt och ställ in dem i 10 minuter till.
  8. Dippsås: Blanda alla ingredienser, klart!

kost-livskraft.se 2025. Powered by WordPress