Skip to content

kost-livskraft.se

Menu
  • OM MIG
  • MINA TJÄNSTER
    • Föreläsningar
    • KOSTRÅDGIVNING
      • KOSTRÅDGIVNING – STOR
      • KOSTRÅDGIVNING – MELLAN
      • KOSTRÅDGIVNING – MINI
      • KOSTRÅDGIVNING – IDROTTARE
    • HÄLSOSAM MAT FÖR HELA FAMILJEN
    • LÖPCOACHING OCH PERSONLIG TRÄNING
  • Recept
    • FRUKOST/MELLANMÅL
    • LUNCH/MIDDAG
    • EFTERRÄTT/FIKA
  • TIPS OCH INSPIRATION
  • KONTAKTA MIG
  • AKTUELLT

INDISK CURRYGRYTA MED KYCKLING

En snabb, enkel och smakrik kycklinggryta med blomkål. Servera den förslagsvis med ris.

FÖRBEREDELSER: 10 MINUTER – TILLAGNING: 20 MINUTER

4 PORTIONER

INGREDIENSER:

4 kycklingfiléer (ca 500 g)

1 röd paprika

1 msk curry

1 msk paprikapulver

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

2 msk färsk ingefära

450 g blomkål

3 dl kokosmjölk eller grädde (”vanlig” grädde funkar också)

Salt och peppar efter smak

50 ml färsk persilja (valfritt)

Smör eller kokosolja till stekning

GÖR SÅ HÄR:

  1. Strimla kycklingen och skär blomkålen och paprika i mindre bitar.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök.
  3. Hetta upp kokosolja eller smör i en gryta eller wok. Tillsätt curry, paprikapulver, ingefära, lök och vitlök och låt fräsa ihop någon minut.
  4. Lägg i kycklingen, salta och peppra. Stek i ca 5 minuter innan du tillsätter blomkål och paprika. Bryn grönsakerna tillsammans med kycklingen i ytterligare några minuter.
  5. Häll i kokosmjölken och låt grytan småputtra i några minuter. Smaka eventuellt av med mer kryddor. Garnera med färsk hackad persilja.

kost-livskraft.se 2025. Powered by WordPress